top of page

אקדמיה ועיר - הילכו שניים יחדיו?

בשבוע שעבר הגיעו לטכניון אורחים מעיריית נשר: סגן ראש העיר, מנכ"לית העיריה, עוזר ראש העיר והדובר. הם באו להתרשם מהצעות הסטודנטים לפיתוח עתידי של העיר.

פרויקט המעבדה העירונית עוסק בשיתוף פעולה עיר-אקדמיה-קהילה. כפי שכבר הוזכר כאן בפוסטים קודמים, מספר קורסים עובדים באותה עיר במטרה להציע רעיונות חדשניים לפיתוח העיר. שיתוף הפעולה בין הגורמים השונים והקורסים השונים הפועלים יחד, יוצר סינרגיה - תוצר הגדול מסכום חלקיו.

תמיד כשמגיעים אורחים מחוץ לאקדמיה, אנו מנסים ליצור מתכונת הגשה שונה ונגישה יותר לטובת האורחים. הפעם, אדר' קלאודיו מילול, המנחה את הקורס יחד עם פרופ"ח רחל קלוש, הציג את ניתוח העיר ואת הנושאים העיקריים בהם עסקו עבודות הסטודנטים.

המפגש בין אנשי העיריה לסטודנטים היה מעניין וסוער.

הסטודנטים מצידם גילו יצירתיות והציעו פרויקטים שאפתניים. נציגי העיריה מצידם הדגישו מה לא אפשרי ולא ניתן לביצוע.

בעקבות המפגש שאלנו את עצמנו שאלות רבות הקשורות לפער בין האקדמיה לפרקטיקה. האם יש דרך טובה יותר להציג סטודנטים בפני נבחרי ציבור ומקבלי החלטות? האם ניתן לגשר על הפער? איך העיר יכולה לעשות שימוש מועיל ברעיונות של הסטודנטים? האם הסטודנטים מרוויחים משהו מהמפגש עם הפרקטיקה? ועוד ועוד...

בשנה הבאה מגיע לפקולטה פרופ' מארק שלוסברג מאוניברסיטת אורגון. פרופ' שלוסברג היה ממפתחי המודל של עבודה בעיר, ממנו קיבלנו השראה בפיתוח הפרויקט שלנו. אין ספק שסוגיות אלה של שיתוף פעולה בין הקהילה לאקדמיה, יעמדו בבסיס הפרויקט בהמשך. הגעתו של פרופ' שלוסברג תאפשר לנו לדון עימו בחלק מהשאלות, ללמוד ולהבין כיצד נעשים הדברים באורגון ובמקומות אחרים בעולם.

בתמונה: הודיה יקוטי ועמית כוחן מציגים את הפרויקט שלהם בפני צוות עיריית נשר

Comentários


© 2014 by Ruti Donag. Proudly created with Wix.com

bottom of page